Основне меню →

Спільно з ювенальною превенцією проводимо правопросвітницьку роботу в навчальному закладі

          3 жовтня 2019 року провідний інспектор Крюківського районного відділу пробації Оксана Моріна разом з інспектором ювенальної превенції відділення поліції №1 капітаном поліції Романом Сорокіним провели профілактичне заняття із здобувачами освіти відділення № 2 РЦ ПТО № 1 м. Кременчука

          На початку зустрічі завідувач відділення окреслила коло питань правового характеру, що виникають в ході навчального та виховного процесів. Відповідаючи на них,  Роман Сорокін проінформував молодь про підстави притягнення неповнолітніх до адміністративної та кримінальної відповідальністі,  з якого віку вона настає, які види стягнень та покарань застосовуються до неповнолітніх. Працівник пробації розповіла про завдання служби пробації в роботі з неповнолітніми, які вступили у конфлікт із законом, та методів соціально-виховної роботи, спрямованої на допомогу у поверненні до законослухняного способу життя. Зупинились також на проблемі булінгу, розібралися в його ознаках та проявах, передбаченій за нього відповідальності. Закріпили отриману інформацію в процесі гри «Чи дозволено?», під час якої з`ясували помилки та пробіли в знаннях та попрацювали над ними.

«Активність підлітків, яку вони проявили під час заняття, задаючи безліч питань, підтримуючи дискусію, висловлюючи свої думки – ознака  того, що правові питання мають місце в їхньому повсякденному житті. Володіння інформацією – це той ресурс, який застереже від порушення закону, допоможе дітям прийняти вірне рішення в проблемній ситуації», – впевнена провідний інспектор Крюківського районного відділу Оксана Моріна.

Залишити відповідь