Основне меню →

Додаткове →

25 жовтня з нагоди Дня української писемності та мови у групі МК-24-3в РЦ ПТО №1 м.Кременчука пройшла година спілкування «Є мова – є народ – є держава». Здобувачі освіти дізналися про історію виникнення свята, переглянули документальний фільм «Мовне питання. Як мільйони українців стали російськомовними?», дізналися про складні часи, коли нашу мову намагалися знищити, заборонити та витіснити з ужитку. Учні обговорили трагічні події, які стосуються репресій проти української культури, а також людей, що боролися за збереження мови, її розвиток та поширення.

Ця година спілкування була не лише уроком історії, а й чудовою можливістю поглибити знання про рідну мову. Під час заходу відбулася вікторина, де учні мали змогу показати свої знання з української мови. Це було не лише цікаво, але й допомогло дітям ще більше усвідомити важливість рідної мови, її багатство та унікальність.

День української писемності та мови – це чудова нагода нагадати собі та іншим, що мова – це наша ідентичність, культурна спадщина й міст до майбутнього. Дякуємо всім учасникам за активність і бажання знати більше про рідну мову!