Основне меню →

Щороку 9 листопада відзначається День української писемності та мови. Це свято було засновано указом президента  Леоніда Кучми від 9 листопада 1997 року. Його дата – день пам’яті преподобного Нестора Літописця, послідовника  творців слов’янської абетки Кирила та Мефодія.

Щороку у Регіональному центрі професійно-технічної освіти м. Кременчука долучаються до святкування Дня української писемності та мови

Учні центрального відділення РЦ ПТО №1 м.Кременчука під керівництвом викладачок Безклинської К., Корчукової М. долучилися до Всеукраїнського конкурсу  «Мова моєї країни»  Конкурс, присвячений історії, розвитку та багатству української мови. Головна мета— популяризувати українську мову, зробити її мовою повсякденного спілкування юнаків і дівчат.

  8 листопада   у групі  К-21/3в   викладачка Горіславець Л.Л.  провела   (онлайн )  годину  спілкування  «Найбільше  і найдорожче  добро в кожного народу – це його мова» . Учні збагатили  свої  знання про історію виникнення письма, розвитку писемності Київської Русі, історію виникнення свята, пограли в командну гру, вкотре доторкнулися до краси рідного  слова .

Здобувачі освіти  РЦ ПТО №1 м. Кременчука груп ШЛ-22-3, МА-20-3,Л-21-3,  К-22/3в  стали активними учасниками   мовного  квесту «Українська – мова вільних людей»,  переглянули  відеоролик «13 цікавих фактів про українську мову»  та отримали нові знання про державне свято. 

Метою цих заходів  було показати кожному  важливість вивчення рідної мови, відкрити її багатогранність  та красу, бо недаремно українському народу   дано  найкращу мову.