Основне меню →

На базі Регіонального центру професійно – технічної освіти №1 м. Кременчука у кулінарному хабі протягом 28-29 червня  київські шеф-кухарі проводили практичні навчання для майстрів з усієї Полтавщини та вчились готувати страви з оновленого шкільного меню Євгена Клопотенка.

Після завершення навчання кожен учасник отримав диплом і стане так званим «агентом змін», який навчить кухарів шкільних їдалень у своїй області.

Пілотний проєкт School Chef’s Training Hubs Development реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської за підтримки Швейцарії, через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) та Посольство Швейцарії в Україні спільно з громадськими організаціями «Cult Food», «Національна асоціація громадського харчування» та МОН.

Валентина Крутько, директорка Регіонального центру професійно-технічної освіти №1, говорить, що її заклад у 2020 році виграв конкурс, і тут створили навчально-практичний центр. Тоді на це пішло 860 тисяч гривень. За словами Валентини Крутько, тепер навчально-практичний центр удосконалюють і розширюють, Полтавська ОВА виділила навчальному закладу 10 тисяч євро на будівельні матеріали та 38 тисяч євро – на нове обладнання. Центр стане кулінарним хабом та майданчиком для подальших занять.

– Наша обласна військова адміністрація планує оновити обладнання шкіл Полтавщини, і потім, коли його оновлять, треба, щоб на ньому вміли працювати люди. Після навчання учасники проєкту стануть агентами змін – і зможуть на базі навчально-практичного центру навчати кухарів Полтавщини, які працюю у шкільних їдальнях, – коментує Валентина Крутько.