Основне меню →

Історична година «Безмежна трагедія Голокосту: уроки толерантності»

26 січня 2024 року до Дня пам’яті жертв Голокосту викладачка Лариса Карпенко провела для учнів відділення РЦ ПТО № 1 м. Кременчука історичну годину «Безмежна трагедія Голокосту: уроки толерантності». Здобувачі освіти разом із вчителем досліджували передумови формування антисемітизму в Європі, розвінчували існуючі в суспільній свідомості стереотипи та упередження щодо єврейського народу, шукали відповіді на «наївні» питання із «єврейської проблеми».

У ході історичної години було здійснено екскурс в Європу 30-40-х рр. ХХ століття: учням відкрилися страшні картини нацистських злочинів: від «Кришталевої ночі» до таборів смерті, створених гітлерівцями в Польщі, Австрії, Німеччині та трагедії Бабиного Яру в Україні. Також торкнулися питання Праведників народів світу – людей, які ціною власного життя рятували євреїв від неминучої смерті.

У підсумку молодь дійшла висновку, що нацистські табори смерті починалися з ненависті, забобонів й антисемітизму, що геноцидні війни розпочинаються з отруйної пропаганди, яка заражає свідомість вірусом шовінізму, а головним уроком Голокосту є формування толерантного суспільства.

Присутні на заході вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання.