Основне меню →

Тривожні думки, стрес, занепад сил, невизначеність, апатія, занепокоєння… На жаль, у багатьох із нас простежуються такі процеси. Співробітникам нашого закладу було запропоновано приєднатися до проєкту “Зупинка: Я”, який спрямований на зміцнення психічного здоров’я, відновлення ресурсу.

Проєкт реалізовує ГО “ЦПД Конфіденс” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та ЮНІСЕФ. У рамках проєкту заняття проводять висококваліфіковані фахівці с досвідом роботи, які володіють відповідними знаннями та інструментами. Перше заняття із циклу тренінгів було присвячене тематиці професійного вигорання. На жаль, ця тема зараз дуже актуальна, бо професійне вигорання призводить до роздратування, стресів, виснаження.Тренінг провела Марина Ковтун – волонтерка проєкту «Зупинка: Я», психолог-консультант.

Зустріч відбулася 21.03.24 серед освітян – майстрів виробничого навчання РЦ ПТО № 1 м. Кременчука. На зустрічі всі учасники прийняли правила роботи в групі, обговорили симптоми та причини синдрому вигорання, активно включилися у пошук основних способів психологічної стійкості. Важливим було використання психологинею вправи «Колесо ресурсу» та вправи «Казка – як ресурс», які надала змогу підштовхнути майстрів до роздумів про себе, про саморозвиток, свої цінності, про свої страхи, переконання та обмеження. А також визначити нові стратегії та підходи щодо змін у своєму житті.

Захід пройшов цікаво, активно, змістовно.