Основне меню →

Додаткове →

Екскурсія до музею військової історії

22 жовтня 2024 року учні групи КМ-23-3в разом із класним керівником, викладем історії Ларисою Карпенко відвідали Музей військової історії Кременчука – місце, де не лише зберігається історична пам’ять, а й формується національна самоідентифікація і національна свідомість.

Під керівництвом гіда – полковника Володимира Полякова, учні познайомилися з експозиціями: «Голокост у Кременчуці», «Кременчук у роки Другої світової війни» та «Кременчук у російсько-українській війні». Бойовий офіцер розповів про внесок кременчуківців у боротьбу проти російського агресора; демонструючи ляльку, знайдену на місці влучання російської ракети у ТЦ «Амстор», підкреслив її символізм вкраденого у наших дітей дитинства; постійно акцентував увагу на необхідності збереження пам’яті про кожного і кожну, хто загинув, боронячи державу. На прохання рідних і близьких загиблих на війні воїнів, пан Володимир зачитав їхні імена і розповів про них. В пам’ять про тих, хто повернувся додому на щиті учні запалили свічу і віддали шану полеглим хвилиною мовчання.

А далі мова йшла про зброю, якою нас убивають і якою ми боронимо свою державу. Учні побачили уламки ракет і дронів, кулемети, автомати, бойові гранати і міни. Володимир Поляков наводив приклади, як ворог використовує міни, і вчив учнів мінній безпеці.

Віримо у перемогу України і спільно наближаємо її. Слава Україні!

Схожі записи: