Основне меню →

Додаткове →

Тренування «Порядок дій керівників структурних підрозділів, викладачів, учнів та працюючого персоналу при виникненні пожежі у гуртожитку РЦ ПТО № 1 м. Кременчука»

Згідно постанов Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», від 26.06.2013 року № 443 «Про затвердження Порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту», Рекомендацій щодо проведення спеціальних об’єктових тренувань з питань цивільного захисту, наказу МВС № 991 від 28.11.2019 року «Про затвердження Порядку організації та проведення спеціальних об’єктових тренувань і навчань з питань цивільного захисту» та відповідно до розробленого та погодженого з керівником ГУ ДСНС України у Полтавській області Графіку проведення спеціальних об’єктових тренувань, а також з метою підвищення рівня пожежної безпеки та підтримання надійного протипожежного режиму у Регіональному центрі професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука, 22 жовтня 2024 р. у закладі освіти було проведено протипожежне тренування. Тема даного об’єктового тренування «Порядок дій керівників структурних підрозділів, викладачів, учнів та працюючого персоналу при виникненні пожежі у гуртожитку РЦ ПТО № 1 м. Кременчука».

У рамках тренування відпрацьована евакуація працівників гуртожитку та здобувачів освіти, а також дії керівників структурних підрозділів, які повинні були навчитися оперативно приймати правильні рішення при пожежі до прибуття пожежних підрозділів.

Позитивним результатом тренувань стало те, що всі учасники освітнього процесу та всі працівники гуртожитку закладу освіти ще раз усвідомили необхідність особистої підготовки з питань пожежної безпеки. Керівний склад та відповідальні особи з питань ЦЗ удосконалили свої практичні навички з організації та проведення заходів захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.

Усі учні та працівники освітнього закладу закріпили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах виникнення пожежі.

У об’єктовому тренуванні були задіяні три групи здобувачів освіти, чисельністю 30 осіб, три майстри в/н, сім викладачів та чотири особи технічних працівників. По закінченню тренування директором закладу освіти та керівником служби ЦЗ було підведено підсумки та винесено рекомендації для подальшого удосконалення роботи при виникненні надзвичайних ситуацій.