Основне меню →

Додаткове →

Екскурс в історію виникнення Дня охорони навколишнього середовища

5 червня весь світ відзначає День охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. До відзначення цього дня долучились і учні групи Л-23-3. Разом з викладачем біології та екології А. Кукурузенко провели цікавий екскурс в історію виникнення Дня охорони навколишнього середовища, звернули увагу на актуальність такої події. Всесвітній день навколишнього середовища у 2024 році зосереджений на відновленні земель, зупиненні опустелювання та розвитку стійкості до посухи під гаслом «Наша земля. Наше майбутнє. Ми #Покоління Відновлення» Цього року ця дата є особливо актуальною для України, яка продовжує ліквідувати наслідки шкоди, завданої повномасштабною російською агресією від початку 2022 року.

Військові дії завдали і продовжують завдавати значної нищівної шкоди українській природі виключної краси: знищені недоторкані праліси, ландшафтні місцевості лесових хвилястих рівнин з унікальними чорноземами степової зони, забруднені річки і рідкісні водно-болотні угіддя, пошкоджені екосистеми об’єктів природно-заповідного фонду – все те, що потребує нашої турботи, пильної уваги та комплексного відновлення.

Разом ми можемо зробити Україну кращою та забезпечити майбутнім поколінням чисте і здорове навколишнє середовище. Тільки екологічно свідомі зможуть зберегти і примножити природні багатства та передати їх у спадок нащадкам.

Гасло «Наша земля. Наше майбутнє. Ми #Покоління Відновлення» втілюємо в життя.