Основне меню →

30 січня 2019 року до центрального відділення Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука завітали учні 9-А класу Кременчуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 26.

У рамках тижня металообробних професій майстри виробничого навчання Черненко М.С., Кудленко М.С. та Григорова О.А. запросили абітурієнтів 2019 року здійснити подорож у світ професії «Електрогазозварник». Гості навчального закладу познайомилися зі зварювальною майстернею, сучасними зварювальними напівавтоматами, якими оснащена майстерня, особливостями професії. Учні груп № 14, 24, 34 розповіли одноліткам про навчальний заклад та його переваги, про підприємства, де вони проходили виробничу практику, розказали цікаві історії зі свого студентського життя, поділилися професійними планами на майбутнє.

Майстер виробничого навчання Черненко М.С. продемонстрував прийоми виконання стикових з’єднань у різних просторових положеннях на напівавтоматичних машинах у середовищі захисних газів.

Випускник навчального закладу, електрозварник 6 розряду Наконечний С.В. розказав про аргонно-дугове зварювання та продемонстрував прийоми його виконання.

Кожен бажаючий учень отримав можливість відчути себе електрозварником і спробувати проварити шов на зварювальному напівавтоматі.

Наші учні та майстри виробничого навчання позитивно оцінили перші спроби школярів у зварюванні та запросили їх за півроку вступити на навчання до Регіонального центру, щоб навчитися одній із найзатребуваніших не лише у Кременчуці, а й у Європі професії електрогазозварника.        

У відділенні № 2 Регіонального центру професійно-технічної освіти  № 1  м. Кременчука в рамках Тижня металообробних професій для учнів шкіл Крюківського району, з метою профорієнтаційної роботи, були проведенні майстер-класи з професій «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» та «Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».

Майстри виробничого навчання Тищенко В.І., Попруга Р.О., Сердюк В.О., Білецький І.В. разом з учнями випускних груп продемонстрували дев’ятикласникам прийоми нарізання зовнішньої та внутрішньої різьби, розбирання та складання карбюратора автомобіля ВАЗ-21, зварювання листового з’єднання в нижньому положенні шва та напівавтоматичне наплавлення валиків у вигляді букви свого імені.

Майбутні абітурієнти отримали гарну можливість  відчути себе зварником або слюсарем та визначитися із вибором майбутньої професії.

Залишити відповідь