Основне меню →

15 лютого 2019 року виповнюється 30-та річниця завершення виведення радянських військ із Афганістану.
З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у відділенні №2 Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука 14 лютого 2019 року була проведена виховна година «Афганістан – біль в моїй душі». Учні дізналися про передумови введення у грудні 1979 року радянських військ до Афганістану, про трагічні для багатьох радянських родин десять років афганської війни, про кременчужан, які воювали у далекій чужій країні і навіки залишилися 20-річними юнаками. Зокрема, присутні довідалися про випускника відділення № 2 Олександра Власюка, який загинув у Афганістані 23 січня 1989 року, не доживши три тижні до закінчення війни. В актовому залі лунали  пісні та вірші про Афганістан, на екрані демонструвалися кадри афганської війни.
На виховну годину були запрошені гості: заступник начальника Крюківської районної адміністрації виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Віталій Корнієнко; голова ради ветеранів Крюківського району Бончук Петро Миколайович; Полковник козачого війська  Мельник Олексій Якович; старший сержант Коновалов Сергій Анатолійович; рядовий  автомобільного батальйону Афганістану  Яценко Сергій Борисович, члени ради ветеранів Крюківського району.

 Головною думкою їхніх виступів було те, що війна – це чорна смуга для людства, війна – це смерті й страждання, в першу чергу мирних людей.
Учні, педагоги та гості вшанували пам’ять загиблих у афганській війні хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника Олександра Власюка.
Ведучі всім присутнім побажали щастя, здоров’я, мирного, світлого та чистого неба.

Залишити відповідь