Основне меню →

Квест-урок «Пошук скарбів» з предмету «Обладнання та апарати»

20 лютого 2019 року у центральному відділенні Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука у рамках декади нафтохімічного профілю викладачем Мальченко І.О. був проведений КВЕСТ-урок «ПОШУК СКАРБІВ» з предмету «Обладнання та апарати», для учнів групи 3, які навчаються за спеціальністю «Оператор технологічних установок. Приладист».

 Група була поділена на дві команди: «Каталізатори», «Деемульгатори».

Це урок, на якому учням були запропоновані пошукові завдання у формі квесту. Необхідно було виконати різноманітні логічні дії, спрямовані на отримання кінцевого результату. Учні розмірковували над завданням, різнобічно оцінювали ситуацію, аналізували інформацію з точки зору значимості, важливості та необхідності застосування знань, умінь і навичок як оператори ТУ.

Емоційний процес, який був  пов’язаний із отриманням результатів і проходженням етапів квесту, сприяв кращому запам’ятовуванню інформації, яка була отримана на уроках спецдисциплін. Щоб виконати завдання учням  необхідно було залучити логіку і критичне мислення.

Команди  знаходили декілька способів розв’язання проблемних ситуацій, визначали найбільш раціональні варіанти відповідей, обґрунтовували свій вибір, а  робота в команді  показала  дружність колективу,  взаємодопомогу та взаємоконтроль.

Квест – урок  сподобався,  а участь в ньому підвищила мотивацію  до навчання, самоорганізації та особистісну самооцінку учні.

Залишити відповідь