Основне меню →

Педагогічні читання (відділення №2)

27.01.2020 в РЦ ПТО №1 м. Кременчука у відділенні № 2 були проведені педагогічні читання, девізом яких стали слова: «Не навчайте дітей так, як навчали вас, вони народилися в інші часи»

Майстри виробничого навчання й викладачі обмінювалися досвідом з обраних тем, розповідали колегам про методи й прийоми, які використовують на уроках, про новації при опануванні професією, про розвиток в учнів екологічної компетентності.

Так, у доповіді Черноусової Ольги Анатоліївни «Екологічне виховання учнів ЗП(ПТ)О» ключовими словами став вислів: «Природа – це не те, що ми отримали у спадок від предків, а те, що ми взяли в борг у нащадків». Викладач наголосила на необхідності розвитку екологічної компетентності у здобувачів освіти і не лише на уроках біології, екології, а й при викладанні інших предметів, у професійній діяльності, позакласній роботі тощо. Моцун Петро Леонтійович працюючи над аналогічною темою доповнив розповідь попереднього доповідача власними спостереженнями.  

Сердюк Віра Олексіївна розповіла присутнім  про  інноваційні методи і прийоми, які вона використовує при викладанні спец предметів, закцентувавши увагу на тому, що сучасні здобувачі освіти потребують інтерактиву. Приклади із власних уроків, бажання учнів опанувати професію – цим поділилася викладачка.

Потрібно змінюватися, щоб бути цікавими  в очах  своїх учнів, щоб іти в ногу з часом!

Залишити відповідь