Основне меню →

Відкритий урок української мови на тему «Орфографія. Принципи орфографії»

Бажаю вчитися і працювати,
Книжки захоплено читати,
Щоб грамотно завжди писати
І свою мову розвивати.

10 лютого 2020 року викладачка РЦ ПТО №1 м. Кременчука відділення №1 Корчукова М.Ю. провела відкритий урок української мови на тему «Орфографія. Принципи орфографії».

Словами відомого мільярдера Білла Гейтса розпочала роботу педагог :«У мене дійсно було безліч цілей, коли я був дитиною, і думаю, що багато з них досяг через те, що мав можливість досхочу читати».

Виконуючи різні завдання, здобувачі освіти знову й знову зверталися до теми необхідності читання книг, адже це запорука успіху, самовдосконалення і саморозвитку.

Цікавими для юнаків та дівчат стали завдання професійної спрямованості, які вимагали знання не лише орфографії, а й матеріалу спецпредметів, виробничого навчання: вставити пропущені слова щодо видів каш, страв із них, відшліфувати «Несмачне меню», а на етапі перевірки домашнього завдання – «Творча лабораторія», «Слідами допущених помилок» – зачитування та корекція невеликого висловлювання із використанням професійних слів, що потребують запам’ятовування наголосу.

Маргарита Юріївна побудувала інтерактивну роботу на уроці, використавши, крім зазначених вище, ще такі методи й прийоми, як: «Навіювання», «ЗаХіД», «Навчаючи — учусь», кроссенс, робота з текстом «Правописне дослідження».

Основну увагу педагог зосередила на важливості розвитку орфографічної грамотності для сучасного компетентного кваліфікованого робітника, на необхідності вчитися протягом життя, читати книги для саморозвитку та самоосвіти, які вимагає сучасне суспільство, що невпинно щоденно розвивається. А наприкінці уроку учні складали сенкани та побажання, що стосувалися теми.

Залишити відповідь