Основне меню →

Педагогічні читання на платформі Teams

15 січня 2021 року традиційно в Регіональному центрі професійно-технічної освіти №1 м. Кременчука відбулися онлайн – педагогічні читання на платформі Teams.

На початку заходу виступила методист Цугуй О.С., яка познайомила присутніх зі Стратегію розвитку професійно-технічної освіти та можливістю використання під час дистанційного навчання викладачам загальноосвітніх предметів матеріалів Всеукраїнської школи онлайн на платформі https://lms.e-school.net.ua/ , викладачам спецдисциплін – матеріалів Всеукраїнського методичного порталу професійної освіти, адреса сайту: https://sites.google.com/view/portalpto/

До активної, плідної співпраці долучилися всі викладачі та майстри виробничого навчання закладу освіти, адже 19 доповідачів ділилися досвідом щодо актуальних проблем освітянського середовища, а саме «Практики та підходи до дистанційного, змішаного навчання». Нині карантин не залишає нам вибору, змушує прилаштовуватися до обставин,  шукати нові способи розв’язання професійних завдань на відстані, саме тому виступаючі давали відповіді на питання: що таке  дистанційна освіта? Які її переваги та недоліки? Чому в сучасному світі зростає попит на віддалене навчання? У чому полягають труднощі переходу на дистанційне навчання?  

Позитивним, головним, цінним на педагогічних читаннях  стала відповідь на питання: «Як  я працюю під час віддаленого навчання? Які методи, прийоми, технології використовую?». Так, викладачі Тристан О.В., Безклинська К.М. розповіли про можливості платформи Teams, методи, прийоми роботи зі здобувачами освіти в рамках цього застосунку. Шишова Н.С., Корінь К.М. ділилися досвідом щодо використання різноманітних навчальних ресурсів в освітньому процесі, про створення ментальних карт, інфографіки, QR-кодів, кросвордів, анаграм тощо. Про виробниче навчання на відстані розповіли Бордюг Т.В., Єльченко М.Я., Хоменко В.М., Москаленко В.І., Саута Р.М., Гаркава А.О., Тищенко В.І. (конкурси, заходи змагальницького характеру, проєкти, синхронне та асинхронне навчання – лише дещиця із того, що використовують дані педагогічні працівники), а про проведення уроків спецпредметів повідомили Марковська Н.В., Тоцька О.О.   «Технологія створення відеоуроків професійного спрямування для підвищення якості дистанційного навчання» –  тема доповіді Капінус О.С., про навчання дітей з особливими потребами розповіла Черноусова О.А., про булінг та запобігання цьому явищу – Крицька Т.А.,  про важливість розвитку критичного мислення в здобувачів освіти – Нездойминога О.В., про дистанційні уроки фізичної культури – Ширко С.А.

У рамках педагогічних читань було організовано віртуальну виставку передового педагогічного досвіду: посилання на дидактичний, роздатковий, інформаційний матеріал викладачів та майстрів виробничого навчання закладу освіти.

Нині ми розуміємо, що негативний досвід  весняного карантину  –  у минулому. Наразі у РЦ ПТО №1 м. Кременчука відбувається чітка, злагоджена робота викладача, майстра виробничого навчання, адміністрації закладу з учнями та батьками.

Залишити відповідь