Основне меню →

Тиждень історії під гаслом «Historia est magistra vitae» (Історія – вчитель життя)

Тиждень історії

З 04 по 09 жовтня 2021 року у Регіональному центрі професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука під гаслом «Historia est magistra vitae» (Історія – вчитель життя) пройшов Тиждень історії. Учні І-ІІІ курсів із задоволенням долучилися до цікавих та змістовних заходів.

У понеділок, 04 жовтня, було запропоновано для перегляду виставку «Михайло Грушевський – совість української державності» (до 155-річчя від дня народження українського історика та політичного діяча) та виставку світлин «Кременчук на зламі століть». 05-06.10.2021 здобувачі освіти продовжили вивчати одну із найтрагічніших сторінок в історії України – трагедію Бабиного Яру. Викладач Лариса Карпенко провела для першокурсників виховний захід «Бабин Яр: уроки війни – уроки толерантності». Кременчуцький краєзнавець Євген Дмитрович Бергер під час зустрічі з учасниками історичних гуртків «Кліо» та «Пошуковець на тему «Голокост у Кременчуці» розказав про історію появи та поширення антисемітизму, трагічну долю єврейського народу упродовж ХХ століття, переслідування та знищення євреїв у Кременчуці в період німецької окупації, на конкретних фактах було продемонстровано подвиг кременчуцьких Праведників народів світу.

Протягом предметного тижня першокурсники завітали до Кімнати бойової слави училища, де викладачі Світлана Симоненко і Світлана Волошина познайомили їх з експозицією музею та розповіли про внесок кременчужан у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

Цікавим для здобувачів освіти був конкурс «Видатні історичні постаті ХХ століття», під час якого треба було відгадати непересічні особистості світової історії за їхнім портретом, фактами з біографії, висловлюваннями та карикатурами.

В останній день тижня був проведений День українського історичного кіно. Разом із викладачами учні переглядали фільми українських режисерів «Століття Якова», «Поводир», «Хайтарма» та обговорювали їх у контексті подій новітньої історії.

Сподіваємось, що заходи, проведені в рамках предметного тижня, спонукають молодь вивчати історію, цікавитися минулим, критично сприймати факти і процеси сучасності, щоб винести уроки і запобігти повторенню трагічних подій у майбутньому.

Залишити відповідь