Основне меню →

Освітній хакатон «Залізна відданість вкраїнському народу», який проводиться у рамках  Міжнародного фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху

#60fest_localproject

#Лабораторія_з_розвитку_критичного_мислення

#НЦ_МАНУ  

29.11.2021 у Регіональному центрі професійно-технічної освіти №1 м.Кременчука стартував освітній хакатон «Залізна відданість вкраїнському народу» (керівники проєкту – Корчукова М.Ю.,  Горіславець Л.Л.), який проводиться у рамках  Міжнародного фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху. Відсьогодні здобувачі та здобувачки освіти центрального та правобережного відділень долучаються до  челенджу «Поезія незламної сили», під час якого юнаки та дівчата декламуватимуть поезію шістдесятників.

Креативні, натхненні віршами Ліни Костенко, Василя Стуса, Василя Симоненка, Дмитра Павличка, перекладами Михайлини Коцюбинської учні та учениці  візуалізували безсмертні рядочки, створили комікси чи просто передали своє бачення творів.

Освітній хакатон розпочався  інфоуроком «Шістдесятництво як явище культурологічне і соціальне». Викладачі історії  Кущенко Н.В.  та  Шостака Т.А. розповіли учням, як відбулося зародження дисидентського руху, кого називають шістдесятниками, чому саме вони стали частиною руху опору радянській владі, за що поплатилися свободою і життям. Здобувачі освіти переглянули  документальний фільм про внесок шістдесятників на шляху боротьби за свободу й  права людини.

Залишити відповідь