Основне меню →

Ми несемо тебе, Україно, наче скарб найдорожчий, в серцях!

Лунає пісня солов’їна
І вітер віє степовий. 
Моя соборна Україна 
Знов зустрічає день новий. 

Послухай, брате-українцю,
Хоч історично склалось так, 
Що територія різниться, 
Одна земля у нас, однак. 

Ми з вами — це одне єдине,
Ми — це родина: ти і я. 
Дві сторони у України,
Та Україна в нас одна. 

 А наша єдність нездоланна, 
Бо в нас тече козацька кров.
За скільки літ нас не здолали, 
А, отже, вистоїмо знов! 

Яка ж вдалась сьогодні днина!
Що хочеться співать пісень!
Моя соборна Україна 
Знов зустрічає новий день!

День Соборності відзначається в Україні щороку 22 січня, на честь проголошення в цей день у 1919 році Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Тоді незалежні, що постали на уламках зруйнованих Російської та Австро-Угорської імперій, об’єдналися в єдину соборну і неподільну Українську державу. Український народ, що століттями був розділений між різними країнами, визволився нарешті з неволі і отримав можливість об’єднатися на своїй землі в цілісній Україні.

Цього дня також згадуємо іншу подію, яка відбулася 22 січня 1918 року, рівно роком раніше. Це прийняття 4 Універсалу Центральною Радою, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки, що також стало важливим кроком до становлення сучасної української держави.

Напередодні цієї знаменної події в РЦ ПТО №1 м. Кременчука відбувся тематичний урок «Ми несемо тебе, Україно, наче скарб найдорожчий, в серцях!»

Учні групи ПС-19-3 та ШЛ-21-3 переглянули відеофільм про буремні події того часу, прослухали історичну довідку підготовлену викладачем історії Симоненко С.Ю. та здобувачами освіти ІІІ курсу Мазур А. та Михайлик Р.

Обом групам було запропоновано розфарбувати розмальовки до Дня Соборності України. З особливою зацікавленістю здобувачі освіти прийняли участь у вікторині « 22 січня – один день, дві історичні події». Її провела викладач історії Карпенко Л.В. Викладач Волошина С.А забезпечила технічний супровід заходу та запропонувала закріпити на карті побажання рідній Україні. Іншою, не менш цікавою була зустріч із здобувачами освіти груп МА-19-3 та КО-20-3.Вони зацікавлено переглянули фільм, взяли участь у вікторині, склали з пазлів карту України.

Тож щасти тобі, НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНО!

Залишити відповідь