Основне меню →

Голокост – трагедія світової історії.

Голокост – трагедія української історії.

У Правобережному відділенні РЦ ПТО № 1 м. Кременчука До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту викладач історії Лариса Карпенко провела тематичний урок «Голокост: ніколи знову!» Здобувачі освіти групи К-21-3в познайомилися з передумовами Катастрофи – ксенофобією та антисемітизмом, кроками нацистської влади Німеччини від обмеження євреїв у правах до тотального фізичного знищення європейської єврейської громади.

Було акцентовано увагу і на українському вимірі Голокосту. Учні дізналися не лише про трагедію Бабиного Яру у Києві, а й про місця масової страти євреїв у Харкові, Запоріжжі, Полтаві, Дніпропетровську, Кременчуці.

Викладач на конкретних прикладах розповіла про Праведників народів світу, які в роки Другої світової війни не зважали на смертельну небезпеку і рятували євреїв від гетто, ярів та газовах камер таборів смерті.

Сподіваємось, що нинішнє покоління продовжить естафету пам’яті, буде відстоювати гідність людини і докладати  зусиль до недопущення ґеноцидів і злочинів проти людяності. 

Залишити відповідь