Основне меню →

🇺🇦🇺🇦🇺🇦До Дня рідної мови відбулися онлайн-заходи🇺🇦🇺🇦🇺🇦

21 лютого  відзначається свято, що порушує питання важливості та самобутності кожної мови. Цього дня у Регіональному центрі професійно-технічної освіти №1 м.Кременчука до Дня рідної мови відбулися онлайн-заходи: 

  • Інформаційні п’ятихвилинки «Мова – ДНК нації», на яких викладачі Корчукова М.Ю., Горіславець Л.Л. розповіли про історію свята та продемонстрували здобувачам, здобувачкам освіти відео «Цікаві факти про українську мову»; 
  • Презентація проєкту «Навіщо мові бур’яни». Учні/учениці групи К-21-3 під керівництвом викладача Корчукової М.Ю. створили меми і комікси – антисуржик і новий правопис; 
  • 42 здобувачі/ здобувачки освіти взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Лайфхаки з української мови», організованому освітнім ресурсом «На урок» до Міжнародного дня рідної мови, головною метою якого було популяризувати українську мову, зробити її мовою повсякденного спілкування підлітків, допомогти відшукати та викорінити росіянізми й суржик. Результати участі –  21– диплом І ступеня, 9 –дипломів ІІ ступеня, 3 – дипломи ІІІ ступеня, 9 – сертифікатів учасника.  

22.02.2022 у центральному відділенні Регіонального центру професійно-технічної освіти №1 м.Кременчука до Дня рідної мови викладач Дусмурадова А.О. провела інформаційні хвилинки «Занедбати не дамо своєї мови»  

Викладачі української мови прагнули донести до учнів, учениць, що ми  повинні завжди пам’ятати: українська мова – це мова нашої свободи і нашої державності. Шануймо і любімо рідну мову, збережімо її для себе й наступних поколінь! 

Залишити відповідь