Основне меню →

Педагогічні читання (відділення №1)

Хочеш змінити світ – почни з себе!

Магатма Ґанді

17.01.2020 в РЦ ПТО №1 м. Кременчука у відділенні № 1 були проведені педагогічні читання, девізом яких стали слова:
«Не навчайте дітей так, як навчали вас, вони народилися в інші часи»

Майстри виробничого навчання й викладачі провели своєрідний круглий стіл, на якому обмінювалися досвідом з обраних тем. Швидко, емоційно, насичено, а головне – результативно пройшли педагогічні читання, адже педагогічні працівники прослухали не доповіді (суху теорію), а інформацію про використання тих чи інших технологій, методик, методів, прийомів із власного досвіду.

Так, Курочка С.М., яка працює над проблемою впровадження в навчальний процес інноваційних методик і технологій, ділилася досвідом щодо використання інновацій на уроках спецпредметів, розповідала про підготовку та проведення квест-уроків та інших нестандартних уроків.

Кукурузенко А.І. підготувала виступ на тему «Формування предметних компетентностей шляхом підвищення пізнавальної активності учнів на уроках біології й хімії», познайомила присутніх із використанням вебресурсів, мобільних додатків, ІКТ та методів і прийомів для зацікавлення учнів, також – із освітніми та науковими сайтами для саморозвитку здобувачів освіти і самоосвіти педагогічних працівників.

Максюк Е.А. торкнувся наразі такої важливої теми як екологічне виховання та розповів присутнім про методи, прийоми, засоби, які формують в учнів екологічну компетентність і не тільки на уроках фізики.

Майстри виробничого навчання Тіщенко Н.А. та Іванович С.А. познайомили із сучасними підходами до організації уроків виробничого навчання. Приклади із власних уроків, інтерактив, бажання учнів опанувати професію – ось про що розповіли колежанки.

Корчукова М.Ю. провела своєрідний майстер-клас по опануванню STEM-технологіями, використовуючи власний досвід, інформацію вебінарів, конференцій тощо, довела, що STEM – це сучасно, важливо, за STEM майбутнє. І незважаючи на відсутність STEM-кабінетів, використовувати дану технологію можливо і потрібно.

Головне, що АГЕНТИ ЗМІН відділення №1 РЦ ПТО №1 м.Кременчука зрозуміли, що потрібно змінюватися, щоб бути цікавими в очах своїх учнів, щоб іти в ногу з часом!

Залишити відповідь