Основне меню →

22 січня Україна святкує День Соборності . Саме цього дня 101 рік тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки🇺🇦.

Головною традицією свята є акція «Українська хвиля» – утворення «ЖИВОГО ЛАНЦЮГА» єднання, до якого залучилися здобувачі освіти та педагогічний колектив РЦ ПТО№1м. Кременчука.

Найбільший «живий ланцюг» було створено в ніч з 21 на 22 січня 1990 року, з’єднавши між собою Львів та Київ, що символізувало єдність між заходом країни і столицею.

22 січня 2020 р. в читальному залі бібліотеки РЦ ПТО №1 вихователі: Поплавська Л.Б., Крицька Т.А., завідуюча бібліотеки Безкровна С.Ф. підготували та провели захід до Дня Соборності України.
Мета:
Розкрити історичну основу Дня Соборності України, розвивати естетичні почуття, повагу до єдності України, виховувати патріотизм, повагу до загальнолюдських цінностей, формувати патріотичні почуття, гордість за свій народ, цінність єднання, активну громадянську позицію.

Велична і свята, моя ти Україна,
Лише тобі карать нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину,
І нам твою історію творить.

Під таким гаслом учні та педагогічні працівники відділення № 2 РЦ ПТО № 1 м. Кременчука долучилися до урочистостей, присвячених Дню Соборності України.
Святкування розпочалося зранку 22 січня 2020 року, коли учні разом з викладачем історіі Карпенко Л.В. й майстром виробничого навчання Капінус О.С. приєдналися до загальноміських заходів, що відбувалися біля пам’ятника Тарасу Шевченку, який протягом всього свого життя відстоював ідею незалежності й Соборності України.
Майстер виробничого навчання Черноусова О.А. та викладач Козловська Н.В. провели виховний захід «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», під час якого учні дізналися про Соборність як одне зі знакових свят українського державотворення після Дня незалежності України. Всі присутні мали змогу переглянути цікаві відеоролики, послухати вірші про Україну, які так проникливо, чуттєво, з почуттям гідності читали учні, заспівати українську пісню.
Завідувач відділення, викладач історії Слюсаренко С.В. надала історичну довідку про передумови Соборності, розповіла історичні факти про події січня 1919 року та привітала всіх зі святом Злуки і Соборності.
На завершення урочистостей був проведений флешмоб «Славетна мить, що об’єднала Україну» до якого долучилися учні, педагогічні працівники та мешканці мікрорайону Раківка. Тримаючи в руках стрічки й повітряні кульки у національних кольорах, учасники флешмобу створили живий ланцюг, як символ єдності українського народу.

До цього свята долучилися й здобувачі освіти відділення № 1 Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука. Викладач Кущенко Н.В. та майстер виробничого навчання Костецька А.В. провели цього дня низку заходів, направлених на донесення ідеї єдності України та гордості за свою Батьківщину, а саме: інформаційну годину «Історичний урок єднання», акцію «Єдина країна – єдиний народ».

Родзинкою став проєкт «І обнялися береги одного вічного народу», на якому учні групи СК-6 розповіли про своїх рідних, друзів, знайомих, які живуть у різних куточках України, а от Янович Андрій познайомив присутніх зі своєю батьківщиною м. Свалява, а оформили юнаки та дівчата свої повідомлення за допомогою ниткографії

Залишити відповідь