Основне меню →

STEAM-урок на тему «Образи нових жінок-інтелектуалок: талановитої піаністки Софії, аристократичної Марти, пристрасної і вольової художниці Ганнусі в новелі Ольги Кобилянської «Valse melancolique»

24.11.2021 у Регіональному центрі професійно-технічної освіти № 1 м.Кременчука викладачка української мови і літератури Корчукова Маргарита Юріївна в групі К-21-3 провела гендерочутливий STEAM-урок на тему «Образи нових жінок-інтелектуалок: талановитої піаністки Софії, аристократичної Марти, пристрасної і вольової художниці Ганнусі в новелі Ольги Кобилянської «Valse melancolique», прилаштувавши його одночасно до літератури, мистецтва, біології, математики, фізики, хімії, географії, історії, кухарської справи. Метод, який педагогиня використала для інтеграції предметів, назвала «STEAM-п’ятихвилинки». При проведенні уроку також було застосовано технології штучного інтелекту для «оживлення» фотопортретів з навчальною метою – це діпфейки світлин Ольги Кобилянської, «оживленої» та «осучасненої».

Урок був спрямований на те, щоб подолати гендерні стереотипи. Постать Ольги Кобилянської – приклад жінки того часу, яка «була сама собі ціллю», не була «половинчастою», яка боролася за свою гiднiсть i незалежнiсть, оспівувала у своїх творах героїнь європейського типу.

Юнаки та юнки на уроці активно дискутували, демонстрували свої знання не тільки з літератури, а й з математики, хімії, фізики, біології, географії, історії тощо, перевтілювалися в героїнь новели: Софію, Ганну, Марту, візуалізували інформацію, проводили експеременти.

Швидко сплинули 45 хвилин уроку, а позитивні емоції залишилися.

Залишити відповідь