Основне меню →

Позакласний захід «Феномен українського шістдесятництва – «покоління проти течії».

#60fest_localproject

#Лабораторія_з_розвитку_критичного_мислення

#НЦ_МАНУ

У Регіональному центрі професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука освітній хакатон «Залізна відданість вкраїнському народу» (керівники проєкту – Корчукова М.Ю., Горіславець Л.Л.) у рамках Міжнародного фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху добіг екватора.

1 грудня в Правобережному відділенні в рамках Міжнародного фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху пройшов позакласний захід «Феномен українського шістдесятництва – «покоління проти течії».

Учні дізналися про письменників, художників, майстрів художнього перекладу, літературних критиків, правозахисників, публіцистів, кіномитців, композиторів, які боролись за відродження української культури та збереження української ідентичності.

Викладач Горіславець Л.Л. розповіла учням про Михайлину Хомівну Коцюбинську, яскраву багатогранну особистість з принциповою грома-дянською позицією. Здобувачі освіти дізналися , що Михайлина Хомівна була упорядником першої виданої в Україні збірки поезій Василя Стуса «Дорога болю» (1991), автором численних публікацій про нього, керівником творчого колективу багатомовного наукового видання творів Василя Стуса, перекладачем французької та англійської.

На заході звучала музика на слова Ліни Костенко, Василя Симоненка, Миколи Вінграновського, Василя Стуса.

Залишити відповідь